donderdag 6 februari 2020

Maassluis haalt derde zege binnen

Afgelopen maandagavond stond de vijfde ronde van de RSB-competitie op het programma. We begonnen dit seizoen met twee nederlagen, gevolgd door twee keer winst. Op papier is Maassluis een stuk sterker dan Shah Mata, zeker als Arjen Kouwenhoven ook meespeelt. Hij is sinds 1 februari de sterkste speler van Maassluis met een rating van 1984.
Jos Kruidenier en Gert Dijkstra speelden vooruit, en boekten beide een remise zodat we met 1-1 aan de wedstrijd begonnen.
Martin van der Hidde won op zet 5 al een stuk voor twee pionnen zodat hij al snel gewonnen stond. Toch was hij niet als eerste klaar. Marcel Bergen had in zijn berekening van een combinatie wat overzien, en kwam een stuk achter. Toch was hij als eerste klaar met een vol punt. Rara politiepet. Zijn tegenstander zal ergens geblunderd hebben. Een meevaller! En toen Martin ook won stond er een mooie 3-1 op het scorebord. Michael Kroes won zijn partij, en ook Arjen wist de weg naar de witte koning te vinden. Paul Blok verloor helaas en dus 5-2 en de overwinning was binnen.
Helaas kon Dirk een minder staand toreneindspel niet houden, en werd het uiteindelijk 5-3 voor de thuisploeg en de derde overwinning op rij is een feit.
Volgende maand zijn de laatste twee ronden. Zoals het er naar uitziet zal Maassluis in de middenmoot eindigen.

Martin van der Hidde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten