zondag 28 juni 2020

Schaken op 6 en 13 juli


Beste leden,
Van de Secretaris: 

Na ruim drie maanden is het weer mogelijk live te schaken! De kabinetsmaatregelen laten dit weer toe. Op maandag 6 juli en 13 juli willen we het schaken in De Flat weer aanvangen. We spelen dan het normale tempo: 90 minuten + 15 seconden per zet. De interne competitie is als geëindigd beschouwd en we spelen niet om een prijs.

Ook het jeugdschaken begint dan weer: om 19.15. De senioren beginnen zoals gebruikelijk om 20.00 uur.

We moeten ons wel aan de volgende richtlijnen houden:
  1. Bij binnenkomst zal door de barvrouw/barman een korte mondelinge gezondheidscheck worden gedaan, net als nu in de horeca wordt gedaan. Tevens moet je je handen reinigen; er is handzeep aanwezig. Als je gezondheidsklachten hebt: blijf thuis.
  2. We spelen op anderhalve meter afstand van elkaar. De tafels in het wijkgebouw mogen derhalve niet verplaatst worden. We spelen aan dezelfde tafels als gebruikelijk maar we zitten een kwartslag gedraaid en zitten dus verder van elkaar.
  3. Elke speler verplaatst alleen de eigen stukken, bij het slaan van een stuk plaats je je eigen stuk naast het stuk van de tegenstander op hetzelfde veld. De klok mag ingedrukt bij een slagzet als het stuk naast het stuk gezet is dat geslagen wordt. De tegenstander neemt zijn geslagen stuk van het bord.
  4. Wellicht ten overvloede: we schudden geen handen.
  5. Het is niet toegestaan om bij andere partijen te gaan kijken, zoals we gewend waren. Dit om de anderhalve meter afstand te bewaren. Als je partij afgelopen is neem je aan de bar plaats.
Op 6  en 13 juli spelen we dus in elk geval. Na deze datum zijn er meer speeldata op maandag mogelijk maar dit is afhankelijk van de opkomst.


Met vriendelijke groet,

Paul Blok

Geen opmerkingen:

Een reactie posten