dinsdag 23 november 2021

Maassluis haakt koploper pootje.

Hoewel wij zelf niet meer in ons clubgebouw kunnen spelen (horeca) kon de uitwedstrijd tegen de IJssel in Moordrecht wel doorgang vinden. Na de obligate CTB controle konden we achter de borden plaatsnemen. Na een uur spelen haalde Paul het eerste halfje binnen. Dit gebeurde ook bij Gert, die maar al te blij was met het aanbod van zijn tegenstander. Ook Jos deelde het punt. Michael pakte de volle winst.
Michael (r) aan bord 5

Gert (l) aan bord 6

Zowel Arjen aan bord 3, als ik aan bord 2 stonden toen een stuk beter. De stellingen van Dirk (7) en Marcel (1) leken redelijk in evenwicht.

Arjen speelde een partij uit één stuk, zijn tegenstander kreeg totaal geen tegenspel. Wit's g-pion rukte op, torens op g en h lijn, kortom de zwarte koning had geen schijn van kans.


Arjen (l) aan bord 3

Mijn tegenstander speelde de opening onnauwkeurig zodat ik snel iets beter stond. Om een koningsaanval te pareren gaf hij zijn dame voor T+L. Maar tegenspel kreeg hij niet meer. Toen er nog een stuk verloren ging gaf hij op.

Martin (r) aan bord 2 

Dirk peuzelde zwarts h-pion op om zelf een vrijpion op de h-lijn te creëren, maar wachtte iets te lang hiermee. Zwart kon zelf een vrijpion op laten rukken naar d2, en deze kon promoveren zodat Dirk de koning om moest leggen.

Dirk (l) aan bord 7

Marcel had de langste partij van de avond, er werd een tijd gespeeld op het increment van 15 seconden. Hij hield het hoofd koel, en in een verloren stelling ging zijn tegenstander door zijn vlag.


Marcel (l) aan bord 1


Met 5.5-2.5 konden we tevreden naar huis.

Dank aan Paul voor de foto's.

Tekst: Martin van der Hidde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten