dinsdag 8 januari 2019

Snelschaakavond

Met het project 'Kies voor Sport' kunnen basischoolleerlingen in het voorjaar kennismaken met de schaaksport, onder begeleiding van gediplomeerde schaaktrainers. Het is een mooie manier om te onderzoeken of schaken iets voor je is. Een aantal jeugdigen zijn hier al achter en leren er iedere maandagavond iets nieuws bij, dat ze in onderlinge partijen proberen toe te passen. Zij zijn na de kerstvakantie extra geconcentreerd aan de borden verschenen.
De senioren hebben het seizoen hervat met het traditionele nieuwjaarstoernooi, waarbij de klok op slechts 10 minuten per persoon werd gezet. De krappe tijd zorgde weer voor gezucht en gesteun achter de borden, ten teken dat een gekoesterde Dame werd 'weggegeven' of de partij verloren ging doordat de raderen van de klok sneller rondgingen dan die van de hersenen. De cracks van het snelschaken komen echter altijd weer bovendrijven: Jos Kruidenier won het toernooi, op de voet gevolgd door Marcel Bergen en Martin van der Hidde.
Mocht u geïnteresseerd zijn in het wel en wee van de schaakvereniging: bezoek dan eens onze vernieuwde website www.svmaassluis.nl. Uiteraard bent u én ben jij van harte welkom om eens een avondje vrijblijvend mee te schaken in het immer gezellige wijkgebouw 'De Flat'.

Auteur: Peter Swart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten