dinsdag 14 juli 2020

Laatste zomeravond

Afgelopen maandag speelde de jeugd een snelschaaktoernooi. Stukken werden cadeau gegeven als warme broodjes. Dat soort dingen gebeurt nu eenmaal bij een beperkte bedenktijd van vijf minuten. En in de laatste ronde zelfs maar drie! Toen de rookwolken opgetrokken waren bleken Lars en Thijs gedeeld winnaar.

Bij de senioren ging het er een stuk rustiger aan toe en moest er tot half elf gewacht worden op de eerste uitslagen. Jan Spoor remiseerde met Koos Stolk. Jan probeerde Koos te verschalken met een stikmat, maar helaas voor hem werkte Koos daar niet aan mee. In de partij tussen Piet Hofstee en Marcel Bergen gingen de zware stukken snel van het bord. In een symmetrische pionnenstructuur, met iets beter gepositioneerde stukken voor Piet, leek remise onvermijdelijk. Toch leek het nog even verkeerd te gaan toen zwart een vrijpion op de a-lijn creerde. Maar de remisemarge werd niet overschreden. Alleen Martin van der Hidde wist het volle punt te scoren tegen Paul Blok. Martin had zijn loper op de a2-g8 diagonaal, en toen zijn paard op g5 kon komen werd de druk op f7 Paul fataal. Voorzitter Piet de Jong was oneven en fungeerde als toeschouwer.

Gezien de lage opkomst en de aankomende vakantieperiode heeft het bestuur in overleg met de Flat besloten dat dit de laatste speelavond van dit seizoen was. Wel wordt de senioren de gelegenheid geboden om op de vrijdagmiddag te komen schaken.

Om 15.00 uur willen we dan starten en dan spelen we ook weer het normale tempo. Er zijn dan wel andere bezoekers dus het is niet zo stil zijn als we gewend zijn. We zorgen ervoor dat er in elk geval iemand aanwezig is om in te delen. A.s. vrijdag Marcel Bergen en de 3 weken daarop Paul Blok.

Tevens is het wijkgebouw zaterdagmiddag open is vanaf 15.00 uur. Als je onderling afspreekt om een potje te schaken op zaterdag dan is dat ook mogelijk vanaf volgende week zaterdag 25 juli. Er is dan echter niemand aanwezig om in te delen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten