dinsdag 19 september 2023

Maassluis verliest eerste RSB wedstrijd tegen Onesimus

Teamleider Jos Kruidenier werd in de aanloop naar de eerste RSB wedstrijd tegen Onesimus geplaagd door afzeggingen. Kampioen, en bord 1 speler, Marcel Bergen was nog op hoogtestage in Frankrijk. Arjen Kouwenhoven was terug van vakantie, maar helaas geveld door ziekte. Zo ook Johan 't Hart. De drie heren zijn goed voor een gemiddelde rating van 1875. Een flinke aderlating derhalve.

Jos kwam op de proppen met een alternatieve opstelling waarbij de hoop gevestigd was om punten te halen aan de laagste borden, waarbij er natuurlijk ook een kans was dat één der invallers een halfje zou kunnen snoepen aan de topborden.

Aad Degeling moest aan bord 3 al snel opgeven. Murdoch Mac Lean was duidelijk een maatje te groot voor hem. Door overwinningen van Martin, Jos en Michael kwam Maassluis riant voor. De overige partijen konden nog alle kanten op, en er hingen verrassingen aan bord 1 en 2 in de lucht! Jean Paul wist tegen Hussain Tomeh goed stand te houden. Pas in tijdnood greep hij mis, zonde want dit had hem een zak vol ratingpunten opgeleverd.

Paul wist zijn stelling (met een kwaliteit minder) goed dicht te houden, helaas overzag hij een te pareren wending van zijn tegenstander. Deze kon met dame en toren binnendringen. Toen was het snel uit. Gert had toen een remise op zijn naam staan. Beide spelers hadden niet veel tijd meer, en de stelling leek in evenwicht. Dirk had een materieel voordeel, maar verwaarloosde de veiligheid van zijn koningstelling. Zijn tegenstander wist daar handig gebruik van de maken door via de H-lijn binnen te dringen. 

We verloren derhalve met 3.5 - 4.5 onze eerste wedstrijd. Heel jammer, maar Parijs is nog ver. Het had zomaar andersom kunnen zijn.






Foto's en tekst: Martin van der Hidde


Geen opmerkingen:

Een reactie posten