zaterdag 17 april 2021

Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. steunt schaakvereniging Maassluis

Maart 2020 ineens stopt het met elkaar schaken op de club. Ook het jeugdschaak kent een abrupte stop door COVID-19. Gelukkig is schaken een sport die online prima gespeeld kan worden.

Er zijn veel online platforms waar je online kan schaken.  Al snel hebben we als vereniging nadat we niet in ons gebouw elkaar konden zien dit opgestart voor de jeugd. Lesgeven kan ook online.

De tool die we hiervoor gebruiken is gratis echter wel met een tijdslimiet van 40 minuten en dan valt de verbinding weg. Als je dan in een toernooi zit of net in een les zit is dat niet bevorderlijk voor de les.

Gelukkig kwam het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. met hun programma om verenigingen in deze  coronaperiode te steunen. Dit fonds heeft de licentie van de software betaald waarmee we onbeperkt kunnen lesgeven qua tijd. Iedere maandag en dinsdag krijgen twee jeugd groepen nu les via de online communicatietool waarna een onderling toernooitje gespeeld wordt.
Een mooie oplossing van het fonds waarmee de schaakvereniging en de jeugd erg geholpen is, hopelijk kunnen we allemaal snel weer bij elkaar komen maar tot die tijd blijven we zo met elkaar in contact en kan de jeugd blijven schaken.

 We willen het Fonds bedanken voor deze gift wat het online lesgeven een stuk flexibeler maakt.


 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten