woensdag 13 mei 2020

De Flatelier #2

Het bestuur ondergaat een make-over. In de Flatelier van oktober 1992 lezen we dat Piet de Jong voorzitter wordt, dat is hij nog steeds zodat hij in september mogelijk zijn 38-jarig jubileum kan vieren!
Verder zien we een voorstelrondje van de verschillende bestuursleden, Peter de Bloeme, secretaris, Louis Erftemeijer, wedstrijdleider, Dries Derwordt, algemeen lid. De penningmeester was Hans Hendriks in die tijd. Jeugdleider is Martin van der Hidde, maar maakt geen onderdeel uit van het bestuurs.

Een verslag van de ALV maakt de eerste 10 pagina's compleet. Peter de Bloeme licht het ELO systeem toe. In een tijd dat wikipedia nog in de verrekijker zat handige informatie. Vergeet ook niet dat we in die tijd het vooral van zogenaamde BBSen moesten hebben, Kabelfoon (later Caiway) biedt pas vanaf '95 internet aan.

Rien van der Wal en Daniƫl Bus doen verslag van het Druivenschaaktoernooi, beiden met een partij.
Vervolgens een verslag van de externe competitieronde #1. Dit wil ik u niet onthouden. Het is van de hand van Peter de Bloeme. In een tijd van moderne communicatie kun je je zoiets niet meer voorstellen. Zoals te lezen is, kreeg de schaakvereniging een sanctie van -2 punten opgelegd.
Marcel Bergen, de teamleider ging in beroep. Hoe dat afliep leest u in aflevering #3. Want wij zijn dol op cliffhangers in het huidige tijdsgewricht van Netflix ;-)

Mogelijk moet er op de foto's geklikt worden om ze beter leesbaar te maken.


Martin van der Hidde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten