zondag 10 mei 2020

De Flatelier

In deze tijd waar we geen clubavond meer hebben leek het mij leuk om wat "oud" materiaal te publiceren om toch wat binding te houden met onze vereniging. Een oproep wie ons oude clubblad nog had werd positief beantwoord afgelopen zaterdag, en vandaag werd het coronaproof bezorgd door Arjen, waarvoor dank!

Een slordige dertig jaar geleden vatte Peter de Bloeme het plan op om een clubblad te starten.
Peter was één van de actievere leden van de vereniging. Hij enthousiasmeerde leden om mee te doen met externe toernooien zoals het Druivenschaaktoernooi en de roemruchte zomertoernooien van Charlois Europoort. We gingen tot in Nunspeet schaken! Feestdagen op de maandag vond hij geen reden om de speelavond af te gelasten, maar daar viel helaas geen mouw aan te passen. Kortom, vol overgave startte hij met De Flatelier. In augustus 1992 zag het eerste nummer van jaargang 1 het licht. Het was nog een dunnetje van 20 bladzijden in het A5 formaat.Er staat slechts één partij in tussen Marcel en Marc, en twee opgaven. Verder vinden we een verslag van het open toernooi door Arjen, een uitleg van het Keizersysteem, de eindstand van de interne competitie en het verslag van de wedstrijdleider Louis Erftemeijer. En een stukje van mijn hand over de jeugd, ik was toen jeugdleider.


We komen een aantal bekende namen tegen in de het blad, welke nog lid zijn.
Marcel is al genoemd, evenals Arjen als ikzelf. Maar we zien ook Piet de Jong terug. Toen secretaris en #4 in de eindrangschikking! Marc Janssen, hoewel hij helaas bedankt heeft, Rien de Boer, ook net geen lid meer, en last but not least good old Koos Stolk.

In de komende periode zal ik wat artikelen uit de oude doos gaan herpubliceren, maar nu dan online.

Ik heb de partij tussen Marcel Bergen en Marc Janssen ingevoerd in Chessbase met het originele commentaar van Peter de Bloeme. In die tijd waren engines niet of nauwelijks beschikbaar, houd dat in het achterhoofd.Geen opmerkingen:

Een reactie posten